Disstrack van SLAM gaat het land door

#rutgerschrijft #radio #marketing #SLAM

Disstrack: Bram Krikke roast radiowereld! | SLAM!

🖕😘 De 538 Ochtendshow met Frank, Giel Beelen, Gerard Ekdom, Ruud de Wild, De Coen & Sander Show, 3FM, Qmusic – Nederland

Geplaatst door SLAM op Maandag 7 januari 2019

 

Goede zet van de SLAM dj’s. De radiomarkt is op z’n heetst want alle zenders vechten om de luisteraars. Nu de, zeg maar gerust legendarische, ochtendshow van Evers op 538 is gestopt zetten alle zenders in op een zo goed mogelijke show in de ochtend Ên marketing. Want de zender met de best beluisterde ochtendshow is vaak de best beluisterde zender. Het is namelijk zo dat mensen sochtends een radioprogramma aanzetten en de rest van de dag die zender aan laten staan.

Vandaar dus dat alle zender afgelopen jaar hun ochtendshow veranderd of aangescherpt hebben, je overal weer posters met radiohoofden ziet, het geluid bij Mattie en Marieke op Q zelfs extra geld waard is en de dj’s van SLAM een clipje hebben opgenomen.

De diss is natuurlijk een leuke ode aan de concullega’s van andere zenders (als je niet genoemd bent dan doe je er niet toe natuurlijk). Het is wel degelijk een mooi marketingmiddel van SLAM om te vertellen dat je toch zeker die zender ook moet beluisteren. Ze kunnen het marktaandeel wel gebruiken, de zender zakte van gemiddeld rond de 2% marktaandeel naar gemiddeld 1,5%. In de clip verwijzen ze mooi en subtiel naar de programmering van SLAM.
Het clipje is dus vooral een promo om ook weer eens SLAM te luisteren, en eentje die goed aan slaat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.